Latest News

Friday, June 10, 2011

Τρίτος Γύρος: Τι Είδε ο ΣΟΑΜ στο Τυμπάκι


Αναδημοσιεύσεων συνέχεια... Πριν από λίγες ώρες ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Μοτοσικλέτας ανάρτησε στην ιστοσελίδα του δελτίο τύπου, όπου περιγράφει τι είδε στο πάλαι ποτέ στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τυμπακίου. Ξεκινά με τον τίτλο "Ασκήσεις Αντοχής" που απεικονίζει τις σκληρές συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες και καταλήγει με την αναγγελία του τέταρτου γύρου στην πίστα των Μεγάρων, το διήμερο 10 - 11 Σεπτεμβρίου. Το κείμενο έχει ως εξής:


Ασκήσεις αντοχής

     Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών προκηρύσσεται και ελέγχεται από το Σ.Ο.Α.Μ. (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Μοτοσυκλετών) τα τρία τελευταία χρόνια. Στο Τυμπάκι της Κρήτης πραγματοποιήθηκε ο τρίτος για φέτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ΣΟΑΜ – ΕΚΟ με μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας που επικράτησε. Όλοι οι αγωνιζόμενοι που συμμετείχαν κράτησαν ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο προσφέροντας θέαμα σε όσους υποστήριξαν με την παρουσία τους το θεσμό.

     Η πίστα του Αεροδρομίου ήταν σε καλή συνολικά κατάσταση ,σωστά καθαρισμένη και διαμορφωμένη, υπό την επίβλεψη του Σ.Ο.Α.Μ, ενώ το πρόγραμμα της Κυριακής κύλησε ομαλά με μισή όμως ώρα καθυστέρηση. Πέρα από τρεις ανώδυνες πτώσεις στην Open, στα 250 racing και στα SS600, δε δημιουργήθηκαν επιπλοκές ενώ στο αγωνιστικό μέρος, η απαιτητική πίστα και οι καιρικές συνθήκες της Νότιας Κρήτης φρόντισαν να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα ο ανταγωνισμός και το θέαμα.

     Στην κατηγορία Formula Extreme, οι Κοντομάρος, Πολίτης και Τσαλίκης ξεχώρισαν με τους δύο πρώτους να μάχονται σκληρά για 12 γύρους πριν ο Πολίτης υποχωρήσει από πόνους στο τραυματισμένο του γόνατο και δεχθεί την επιτυχημένη επίθεση του νεαρού Φώτη Τσαλίκη. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Πίππο που επιβλήθηκε του Ευθυμίου και πήρε επάξια την 4η θέση πίσω από τους Κοντομάρο, Τσαλίκη και Πολίτη.

     Στην κατηγορία Supersport, μια επεισοδιακή εκκίνηση έφερε τους Τριντή, Παπαγεωργίου και Κουτσουμπό μπροστά, ενώ οι Καρακατσάνης και Παναγιωτόπουλος ανέκαμψαν κερδίζοντας θέσεις πίσω τους. Τελικά ο 18χρονος Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος οδηγώντας με πολύ ταχύ ρυθμό, πέρασε στην πρώτη θέση κρατώντας πίσω του τον πολύ ανεβασμένο Σταύρο Τριντή ενώ ο Καρακατσάνης παρουσιάζοντας καλύτερη φυσική κατάσταση στο σχεδόν «τροπικό» Τυμπάκι, επιβλήθηκε των Παπαγεωργίου, Περιστερά και Κουτσουμπό που και αυτός αγωνιζόταν με τραυματισμένο χέρι.

     Στα 250 racing η πτώση του Κίτσου ήταν το σημαντικότερο γεγονός που διαμόρφωσε την τελική κατάταξη που μαζί με εγκαταλείψεις από μηχανικές βλάβες άλλων 2 μοτοσυκλετών άφησαν πολύ φτωχό θέαμα για την ιστορικότερη αγωνιστική κατηγορία με τους δίχρονους κινητήρες. Ο Αντρέας Λεφέβρ πήρε την πρώτη του νίκη μετά από 20 χρόνια συμμετοχής του στους αγώνες, με τον Στράτο Χρονόπουλο (πρωταθλητή το 2009 στα 125 Racing) στη δεύτερη θέση και τον Αυλωνίτη τρίτο.

     Στην κατηγορία ΟΡΕΝ με τις περισσότερες συμμετοχές, που σκοπό έχει την προσφορά εμπειριών κυρίως για νέους αγωνιζόμενους, την γραμμή τερματισμού πέρασε πρώτος ο Γιώργος Κυπραίος με τους Μπούρο και Γκοτζιάρη να ακολουθούν και με τον αθλητή στίβου Τασόπουλο και τον επαθλούχο 2010 της μικρής κατηγορίας 125 4Τ Παπαθανασίου να κλείνουν την πεντάδα.

Επόμενος αγώνας στην πίστα των Μεγάρων στις 10/09/2011 - 11/09/2011

Προσοχή!!

Recent Post

Κατάλογος Θεμάτων