Latest News

Saturday, May 21, 2011

Γιατροί Χωρίς ... Όρια

Διονύσης Αχτύπης με την Suzuki GSXR 1000 K8 του Κώστα Καριπίδη. Διπλή συμμετοχή στις Σέρρες (Open και Formula Xtreme). Απολογισμός: μια 10η και μια 11η θέση αντιστοίχως. Στην βαθμολογία της Formula Xtreme βρίσκεται στην 12η θέση και στην βαθμολογία Motopress (για τα Open) στην 7η θέση με 13 βαθμούς.
Νίκος Γκούβας και Triumph Daytona 675 "μαμίσια". "Εξελιξιμότητα" η λέξη που τον χαρακτηρίζει, αφού στον αγώνα της Supersport κατέβασε κατά 2,5 δευτερόλεπτα τον ταχύτερο χρόνο του από τις δοκιμές της προηγούμενης ημέρας. Ο ταχύτερος εκ των τριών γιατρών στις Σέρρες. Ίσως το αβαντάζ της ψυχιατρικής κάνει την διαφορά...
Κώστας Καριπίδης με τον "Βούδα" (Honda CBR 1000RR) του Άκη Γεωργόπουλου. Ένα σχεδόν δευτερόλεπτο ταχύτερος από τις δοκιμές του Σαββάτου και ενθαρρυντικός απολογισμός με "ξένο" όπλο: 13η θέση στον αγώνα και 15η θέση στην έως τώρα βαθμολογία Motopress Open.
Σημαντική σημείωση: Οι φωτογραφίες των Αχτύπη και Καριπίδη είναι "κατεβασμένες" από το bikeit.gr και τις χρησιμοποιήσαμε γιατί θαυμάσαμε την δουλειά των παιδιών που τις επεξεργάστηκαν. Δίνουν διαφορετική αίσθηση του χώρου. Τους ευχαριστούμε.
Ελπιδοφόρο, αισιόδοξο, πολλά υποσχόμενο μήνυμα αποτελεί η εμπλοκή ανθρώπων εκτός μοτοσικλετιστικού κυκλώματος στους αγώνες ταχύτητας. Το Motopress έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι οι αγώνες πρέπει να ξεφύγουν από την παθογένεια της "οικογενειοκρατίας", χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία και ενεργή συμμετοχή της. Απλώς, υποστηρίζουμε ότι όσο περισσότερο διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκτήσουμε ένα πρωτάθλημα με περισσότερους θεατές, μεγαλύτερη προβολή και κατ' επέκτασιν αξιόλογες χορηγίες, που τα έσοδά τους θα αναβαθμίσουν τον θεσμό. Πόσο μάλλον, όταν νέοι επιστήμονες -και μάλιστα με πολύ χιούμορ- μοιράζονται την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος στις πίστες με τους παραδοσιακούς υποστηρικτές του σπορ.
Μετά την πολύχρονη παραμονή του doctor Valentino Rossi στους αγωνιστικούς χώρους έρχονται οι real doctors Διονύσης Αχτύπης (επεμβατικός καρδιολόγος), Νίκος Γκούβας (ψυχίατρος) και Κώστας Καριπίδης (Φυσιοπεραπευτής) να στηρίξουν εμπράκτως με την ταχύτητά τους τον θεσμό.
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και τους ευχόμαστε γρήγορα -χωρίς απρόοπτα- χιλιόμετρα.

Η Σύνθεση της Αγωνιστικής τους Ομάδας
Η Medical Racing Team απαρτίζεται από τρεις οδηγούς - γιατρούς:
1. Διονύσης Αχτύπης (No 7) - Επεμβατικός Καρδιολόγος. Αγωνίζεται με BMW S1000RR και συμμετέχει στην Open και την Formula Xtreme. Υποστηρικτές του οι: Nephrotech και ο γνωστός σε όλους μας μοτο-άνθρωπος, αγωνιζόμενος και πρωταθλητής Άκης Γεωργόπουλος.
2. Νίκος Γκούβας (No 77) - Ψυχίατρος. Αγωνίζεται με Triumph Daytona 675 στην κατηγορία Supersport. Υποστηρικτές του Georgopoulos Power - ERMAX - Triumph Athens Central 77 - Mikel Coffee Company - IRC - LLS RACING - Dentalcenter.gr
3. Κώστας Καριπίδης (No 50) - Φυσιοθεραπευτής και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας ιατρικών ειδών. Αγωνίζεται με Suzuki GSXR 1000 K8 στην κατηγορία Open. Υποστηρικτές του οι: Nephrotech και Georgopoulos.

Ιδού και η περιγραφή των προσπαθειών τους στον αγώνα των Σερρών με δικά τους λόγια:

"Κατηγορία Οpen
Η ανταγωνιστικότατη και πολυπληθέστερη κατηγορία του 3ημέρου με την Medical Racing Team να έχει 2 συμμετοχές με 2 Νέους αγωνιζόμενους, τον Διονύση Αχτύπη και τον Κωστα Καριπίδη όπως και στον 1ο αγώνα της Τρίπολης. Μετά από κάποια τεχνικά προβλήματα της μοτοσικλέτας ΒΜW S1000RR του πρώτου, αποφασίστηκε να τρέξει με το SUZUKI GSXR 1000 Κ8 του Καριπίδη και ο Καριπίδης με το HONDA CBR1000RR "Buda edition" του μηχανικού μας Άκη Γεωργόπουλου. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους αναβάτες στην ουσία να οδηγούν τις μοτοσικλέτες αυτές για πρώτη φορά. Δεν τους πτόησε όμως, μιας και οι χρόνοι τους ήταν άκρως ανταγωνιστικοί για την κατηγορία. Ειδικότερα ο Διονύσης Αχτύπης κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα τερμάτισε στην 10η θέση πετυχαίνοντας χρόνο 1.27.797 και τον Κώστα Καριπίδη να δαμάζει τον «Βούδα» στο 1.30.171 και να παίρνει την 13η θέση επάξια σε ένα grid 21 μοτοσικλετών.

Κατηγορία Supersport
Στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία του Πανελληνίου πρωταθλήματος η Medical Racing Team συμμετείχε με τον Νίκο Γκούβα πάνω σε ένα stock TRIUMPH DAYTONA 675. Κάνοντας κακή εκκίνηση επανήλθε γυρίζοντας γρήγορα στο 1.24.500 και στον 5ο γύρο πάνω στην προσπέραση ενός R6 στην Κ1, έσπασε ο κινητήρας του Yamaha, αναγκάζοντας τον Γκούβα σε μία έξοδο στο τέλος της ευθείας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανοίξει σημαντικά η διαφορά με το προπορευόμενο group και μετά την επανείσοδο να κάνει ένα μοναχικό αγώνα από την 10η θέση γυρίζοντας γρήγορα μεν αλλά χωρίς να καταφέρει κάτι παραπάνω.

Κατηγορία Formula Xtreme
Στην κορωνίδα των κατηγοριών ο μαχητής Διονύσης Αχτύπης πήρε το βάπτισμα του πυρός τρέχοντας στην κατηγορία για πρώτη φορά και πάλι πάνω στο SUZUKI GSXR 1000 K8. Μετά από μια αξιοπρεπέστατη παρουσία και παρ´ ότι είχε μια έξοδο στην πρώτη στροφή του αγώνα εξαιτίας κατά λάθος χρήσης του πίσω φρενου πέτυχε φοβερή επίδοση κάνοντας 1.26.792 παίρνοντας την 11η θέση τελικής κατάταξης οδηγώντας μόλις για 2η φορά το SUZUKI και μάλιστα έχοντας ολοκληρώσει προ μίας ώρας τον αγώνα της κατηγορίας OPEN.

Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε στον επόμενο αγώνα στις 5.6.2011 στο Τυμπάκι στην Κρήτη".

Προσοχή!!

Recent Post

Κατάλογος Θεμάτων