Latest News

Sunday, May 8, 2011

Δεύτερος Γύρος: Εδώ Παππάς, Εκεί Παππάς... Που Είναι ο Παππάς

Δεδομένου ότι ο σημερινός δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος ΣΟΑΜ στις Σέρρες παρουσιάζει μία ανεξήγητη μυστικότητα όσον αφορά την ενημέρωση, επιστρατεύουμε τα φιλαράκια του bikenet.gr και σας μεταφέρουμε ό,τι γράφουν στο forum τους.

Ώρα: 14:50

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του Vourk τα αποτελέσματα στα SS600 είναι:

1. Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος (δεν υπήρχε στην λίστα συμμετοχών που παραλάβαμε)
2. Άλεξ Παπαγεωργίου
3. Βαγγέλης Καρακατσάνης (δεν υπήρχε στη λίστα συμμετοχών που παραλάβαμε)
4. Νίκος Περιστεράς
5. Σωτήρης Μπεγνής


Θα συνεχίζουμε να σας αναμεταδίδουμε ό,τι τα μοτοσικλετιστικά fora αναφέρουν, αφού τελικώς είναι οι μόνοι πραγματικοί reporters του Ελληνικού Πρωταθλήματος ΣΟΑΜ.

Ώρα: 16:38

Συνέχεια με moto.gr (forum) και τον άνθρωπο που σεβόμαστε και στηρίζουμε, τον Μενέλαο Αντωνά.

Γράφει την Παρασκευή:
"Οι λιγότερες -μακράν- συμμετοχές σε αγώνα πανελληνίου που έχω παρευρεθεί ως τώρα...
Έχω απογοητευθεί γενικότερα... Πιστεύω πως αν φύγει η γενιά των παλαιοτέρων, οι κατηγορίες supersport και extreme θα σβήσουν. Θα μου πείτε εδώ έχει σβήσει η Ελλάδα...
...Πολλοί φίλοι δεν ανέβηκαν, ίσως γι' αυτό δεν έχει τόσο πλάκα. Τελικά αν δεν έχεις καλή παρέα τίποτα δεν είναι διασκεδαστικό. Ίσως έχει αρχίσει να τελειώνει το παραμύθι για μένα..."

Γράφει το Σάββατο:
"Στα 600 ο Νίκος ο Περιστεράς ξεκινάει πρώτος με 1.22.1 και ακολουθεί Αλέξης Παπαγεωργίου με 1.22.5. Στην extreme, πριν φύγω ήταν Κοντομάρος - Πολίτης και πιό πίσω Τσαλίκης με Ευθυμίου (ο οποίος κάπου τράκαρε με ένα περιστέρι...). Στα racing πάλι πολύ λίγες συμμετοχές με καλύτερο χρόνο το 1.23... Εμφανής η απουσία στα 600 του Μιχάλη Κουτσουμπού και του team του."

Όσον αφορά την Κυριακή περιγράφει τον δικό του αγώνα (που θα τον αναδημοσιεύσουμε σ' ένα άρθρο που ετοιμάζουμε για τον Μενέλαο) και ο οποίος τερμάτισε δέκατος! Επίσης αναφέρει ότι όντως στα δοκιμαστικά τραυματίσθηκε ο Νίκος Κατσούλας.

Σε λίγο πάλι μαζί...

Ώρα 17:39

Άρθρο του Δημήτρη Αραβανή για τις χθεσινές δοκιμές που δημοσιεύθηκε στο pitlane.gr:

"Ο καλός καιρός που επικρατεί στις Σέρρες έδειχνε από χθες, ότι καλό θα έκανε και σ’αυτό το δύσμοιρο Ελληνικό πρωτάθλημα, με όμορφο ανταγωνισμό και θέαμα, αλλά όλα δείχνουν ότι η οικονομική κρίση έκανε πολύ δυνατά την εμφάνισή της και με εμφατικό τρόπο θα λέγαμε, παρότι ο εναρκτήριος αγώνας στην Τρίπολη είχε αφήσει μόνο θετικές εντυπώσεις και μόνο με πληθώρα συμμετοχών αλλά και κόσμου.
Λίγες οι συμμετοχές πολλά τα προβλήματα -και σε αυτά θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε άλλα άρθρα μας- παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοργανώτριας αρχής και όλων όσων συμμετέχουν σ’αυτό.
Όταν ο πρωταθλητής Σάκης Συνιώρης δηλώνει:
«Οι εταιρείες δεν πληρώνουν πια» και μιλάμε για εταιρείες που ζούνε και κερδίζουν από αυτό το σπόρ λέμε εμείς, αλλά και θέλουν να προβάλλονται.
πως;;
Τσάμπα είναι η σωστή λέξη, αυτό θέλουν εκείνοι.
Και συνεχίζει ο Σάκης χάνει το σπορ, χάνει ο κόσμος το θέαμα και τον ανταγωνισμό που θα πρόσθεταν στον ήδη υπάρχοντα, αναβάτες όπως ο Γιάννης Μπούστας, αλλά και ο ίδιος ο Σάκης Συνιώρης.
Το ερώτημα παραμένει το ίδιο.
Πως θα πουλήσετε κύριοι αν δεν στηρίξετε και δεν διαφημίσετε το προιόν σας;
Σαφώς και υπάρχει κρίση, όλοι το ξέρουμε αυτό, το νοιώθουμε στη ζωή μας καθημερινά, αλλά πρέπει να το στηρίξετε το προϊόν σας.
Για να μη μιζεριάσουμε λοιπόν, πάμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και τα άλλα θα τα πούμε στην πορεία"
.

Αποτελέσματα Χρονομετρημένων Δοκιμαστικών

Κατηγορία OPEN Συμμετοχές 21

1.ΤΑΠΑΣΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 1.25,614
2.ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1.26,509
3.ΓΚΟΝΤΑΡΗΣ ΑΡΗΣ 1.26,566

Κατηγορία RACING Συμμετοχές 8

1.ΚΙΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1.23,040
2.ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ 1.24,952
3.ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ 1.26,085

Κατηγορία SUPERSPORT Συμμετοχές 15

1.ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΣ 1.22,134
2.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞ 1.22,516
3.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 1.22,745

Κατηγορία FORMULA EXTREME Συμμετοχές

1.ΚΟΝΤΟΜΑΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 1.21,115
2.ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 1.21,937
3.ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ 1.22,Ο81

Ευχαριστούμε το pitlane.gr και τον Δημήτρη... Είναι οι μόνοι έως τώρα που έχουν γράψει κάτι για τον αγώνα.
Επανερχόμαστε σε λίγο...

Ώρα: 19:19

Από bikenet.gr και πάλι, ο dimdoc μας πληροφορεί ότι ο Νίκος Κατσούλας είναι καλά και θα επανέλθει στους αγώνες σε ένα περίπου μήνα. Επίσης ο staffaki δημοσίευσε φωτογραφία του κυπέλλου ταχύτερου γύρου, που πέτυχε ο Νίκος Περιστεράς στα Supersport με 1:22:03.

Άντε Νικόλα και "εις ανώτερα"...
Ώρα: 01:41

Περιγραφή από valerouga στο bikenet.gr:

"Για τους αγώνες μόνο τα 600 είχαν μάχες και πολύ ωραίο θέαμα -θα έλεγα- με νικητή τον μικρό Παναγιωτόπουλο, που έκανε τον αγώνα της ζωής του. Μπράβο και στον Περιστερά, που έκανε πολύ καλό χρόνο και εάν δεν έκανε λάθος θα έπερνε την καρό. Αλλά έτσι είναι οι αγώνες.
Στην Open έπεσαν όλα τα χιλιάρια που ήταν μπροστά από το 600 του Μπούρου, που πέρασε ακόμα και στην δεύτερη θέση (στα ίσια), όταν τα χιλιάρια ήταν ακόμη όρθια και τον κατάπιναν στην ευθεία... Μπράβο Γιάννη.
Στην Formula Xtreme, με αρκετές συμμετοχές για την κατηγορία, ο Κοντομάρος πήρε την νίκη από τον Πολίτη, ο οποίος δεν είχε τον τρόπο να περάσει εμπρός. Τσαλίκης 3ος, Ταγκλής 4ος, Ευθυμίου 5ος -με ένα στοπ εντ γκόου που δεν είδα να κάνει- και πιστεύω πως θα έπαιζε ακόμα και για την δεύτερη θέση. Έκτος ο Μαρκεσίνης, που το φιλαράκι έτρεχε με κλείδα σπασμένη. Ακολούθησε ο Λευτέρης ο Πίππος (και αυτός τραυματίας, και μάλιστα σοβαρά), όγδοος ένας νέος (και μάγκας για μένα) που μπήκε στα χιλιάρια, Πασχάλης Ιντζές είναι το όνομά του. Έννατος ο Ευσταθίου, που χωρίς εμένα δεν μπορεί να τρέξει, δέκατος ο Λαγγίδης ο δικός σας (και αυτός νέος και καλά έκανε που μπήκε στο ματς) και τελευταίος ο καρδιολόγος, ο οποίος έκανε δύο αγώνες με δανεικό μηχανάκι, αφού χάλασε το δικό του... Μπράβο και σ' αυτόν. Ακόμα, ο Νικόλας ο Καλιτήρης, που έκανε καλή εκκίνηση, ήταν στην έκτη θέση ώσπου να εγκαταλείψει. Εγώ δεν έτρεξα, αφού το Σάββατο, σε ένα highside αλά Χόρχε στην Κ5, έμεινα με δύο αστραγάλους τούμπανα και ενα γόνατο τούμπανο και αυτό. Το δε μηχανάκι, με σπασμένο το καπάκι των πηνίων, δεν μπορούσε να πάρει εκκίνηση... Και το ήθελα τόσο πολύ... Δεν πειράζει, αυτά έχουν οι αγώνες..."


Σημείωση δική μας: Υποψιαζόμαστε ότι την παραπάνω αφήγηση κάνει ο Βασίλης Γερακίτης και σκεφτόμαστε ότι εάν οι αναβάτες μας, σκέπτονται και μιλούν με αυτόν τον τρόπο για τους συναθλητές τους, ίσως δεν έχουν χαθεί όλα σ' αυτόν τον τόπο.
Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες να δημοσιεύουμε υλικό που προκύπτει είτε από τα μοτοσικλετιστικά fora, είτε από άλλα sites.

9 Μαίου - Ώρα 18:30

Άρθρο του Δημήτρη Αραβανή για τον χθεσινό αγώνα που δημοσιεύθηκε στο pitlane.gr:

"Μεταξύ συγγενών και φίλων
Αλήθεια, στις Σέρρες, στην καλύτερη πίστα στην Ελλάδα, εκεί στον βορρά της χώρας, δεν κυκλοφορούν μοτοσικλέτες; Δεν υπάρχει κόσμος που να τους ενδιαφέρει αυτό το τόσο θεαματικό σπορ που σε άλλες χώρες γεμίζει ο κόσμος ακόμη και την πιο απίθανη γωνιά της κάθε πίστας που γίνεται αγώνας, για τα παρακολουθήσουν τον κάθε αγώνα; Και δεν μιλάμε μόνο για Moto GP. Μιλάμε για εθνικά Πρωταθλήματα.

Αλήθεια οι κατά τόπους λέσχες μοτοσικλετιστών τι κάνουν όταν έχει έναν τέτοιο αγώνα στην Ελλάδα; Ναι, το ξέρουμε όλοι. Κανονίζουν μια ωραία βόλτα για καφέ οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί που γίνονται αγώνες. Γιατί βρε φίλοι; Γιατί; Γιατί δεν στηρίζετε αυτά τα παιδιά, αυτούς τους μικρούς ήρωες που σε τέτοιους καιρούς παλεύουν μόνοι τους σε ένα σπορ που όλοι αγαπάμε, κόντρα σε όλα και όλους με τεράστιες οικονομικές θυσίες, χωρίς βοήθεια από πουθενά και το μόνο που ζητούν είναι οι παρουσία σας. Και να πιείτε τον καφέ σας εκεί.... δίπλα τους να τους δώσετε ένα απλό χειροκρότημα.

Συνάντησα ένα νέο παιδί από το Αίγιο, Δημήτρης Τασσόπουλος 28 χρονών, μόνος του χωρίς καμιά βοήθεια μόνο με την κοπελιά του, που στην εκκίνηση δεν είχε κάποιον ακόμη και να του σηκώσει τη μηχανή στο σταντ και αυτός ξεκινούσε από την δεύτερη θέση στην OPEN. Τι να πεις. Πολλές φορές και τα λόγια χάνουν την πραγματική τους σημασία.

OPEN
Πτώσεις, πτώσεις, πτώσεις, με λίγα λόγια έγινε τις πτώσης...
Ταπάσκος, Τασσόπουλος, Γκοζντάρης φύγανε και στρίψανε στην Κ1 κανονικά με Μπούρο και τον Μυτιληνιό Μαρμαρά να ακολουθούν και να κάνουν μια μικρή διαφορά από τους άλλους από τον πρώτο γύρο κιόλας, αλλά μετά άρχισε από τον τέταρτο γύρο ο χορός των πτώσεων με πρώτο τον Γιώργο Μαρμαρά και ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση, ακολούθησαν οι πτώσεις του Τασσόπουλου, του Γκοζντάρη και του Ταπάσκου και ο αγώνας τελείωσε με νικητή τον Γιάννη Μπούρο κάνοντας εξαιρετικό αγώνα ενώ δεύτερος βρέθηκε ο Μανδρώνης Γιώργος 17.680 δευτερόλεπτα πίσω. Κάνοντας ένα απίστευτο αγώνα ο συμπατριώτης Ανδρέας Τατσής (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου) από την ένατη θέση εκκίνησης πήρε το πρώτο του βάθρο στην τρίτη θέση.

RACING
Ένας ωραίος αγώνας θα γινόταν αν...ο Ανδρέας Λεφέβρ δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με την μοτοσικλέτα του και ίσως να πίεζε τον πρωταθλητή Γιώργο Κίτσο αλλά αυτά έχουν οι αγώνες. Στην πρώτη θέση λοιπόν ο Γιώργος Κίτσος στη δεύτερη ο Γιάννης Κόλλιας και στην τρίτη θέση ο γνωστός δημοσιογράφος του ΜΟΤΟ Χρήστος Πατεράκης.

SUPERSPORT
Θέαμα 18 καρατίων.
Παρά την απουσία του Μιχάλη Κουτσουμπού και με τραυματία τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο, ίσως όλοι έχριζαν φαβορί τον Άλεξ Παπαγεωργίου, αλλά τρίβαμε όλοι τα μάτια μας με αυτό το 18χρονο παιδί που κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην ποιο θεαματική κατηγορία, μια κατηγορία με τόσο πλούσιο θέαμα και τόσες εναλλαγές και μιλάμε για τον Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον κάτοχο της pole position Νίκο Περιστερά να μην μπορεί να υπερασπιστεί τη θέση του και στη Κ1 ο Παπαγεωργίου να στρίβει πρώτος με δεύτερο τον Περιστερά και τον Παναγιωτόπουλο με τον Καρακατσάνη που έκανε ιδανική εκκίνηση να ακολουθούν. Ο Περιστεράς αντεπιτέθηκε και ξαναπέρασε στην πρώτη θέση αλλά για λίγο όμως. Ο Άλεξ ξαναπερνάει πριν την κ5 και μένει εκεί για σχεδόν μισό αγώνα ενώ στη πίεση που του ασκεί ο Νίκος Περιστεράς χαμένος βγαίνει ο Νίκος καθώς κάνει ένα λάθος που τον ρίχνει στην 8η θέση και αρχίζει ένα τρομερό γυρολόγιο για να ξαναπιάσει τους πρωτοπόρους, κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο στην κατηγορία όλου του διημέρου με 1:22.003. Πιάνει τον Καρακατσάνη στην τρίτη θέση και μαζί πλησιάζουνε τους δύο πρώτους που πλέον έχουν αλλάξει θέση γιατί ο εκπληκτικός μικρός Παναγιωτόπουλος με ένα τρομερό πέρασμα στα φρένα της κ1 είχε περάσει στην πρώτη θέση και την κράτησε μέχρι τέλος παρ' όλες της επιθέσεις του Παπαγεωργίου. Μπράβο στον μικρό που πρέπει να προσεχθεί. Δύο γύρους πριν το τέλος, η τρίτη θέση πέρασε πάλι στον Περιστερά, που όμως δεν άντεξε στον πολύ καλό χθες Βαγγέλη Καρακατσάνη που τελικά πήρε την τρίτη θέση.

FORMULA EXTREME
Αγώνας για δύο, ο εξής ένας... Κοντομάρος
Μύριζε μάχη για 4-5 αφού οι χρόνοι δεν είχαν πέσει και ο Ευθυμίου με τον Ταγκλή και τον Τσαλίκη ήταν σχετικά κοντά στους Κοντομάρο και Πολίτη αλλά μας διέψευσαν. Ο Κοντομάρος κράτησε τη θέση του στην κ1 με τον Πολίτη στη δεύτερη αλλά κερδισμένο τον Τσαλίκη που βρέθηκε στην τρίτη θέση από την 5η που βρισκόταν. Οι δύο πρώτοι άρχιζαν να χτίζουν διαφορά από τους υπόλοιπους και τη μεταξύ τους να παραμένει σταθερή στο μισό δευτερόλεπτο περίπου. Όλοι περίμεναν την κίνηση του Πολίτη αλλά δεν έγινε ποτέ γιατί ο Κοντομάρος ήταν σούπερ χθες και είχε πάντα το αντίδοτο σε όποια επίθεση γινόταν από τον Πολίτη, που σημειωτέον έκανε τον ταχύτερο γύρο με 1:20.837 που ήταν και ο ταχύτερος χρόνος του διημέρου.4 γύρους πριν το τέλος ο Πολίτης άφησε τη μάχη και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση με την διαφορά να εκτινάσσεται στα 8.553 δευτερόλεπτα. Πανάξιος νικητής ο Κώστας Κοντομάρος, δεύτερος Κώστας Πολίτης που προηγείται στη βαθμολογία με 45 βαθμούς και τρίτος ο Φώτης Τσαλίκης. Επόμενος αγώνας σε ένα μήνα στο Τυμπάκι της Κρήτης

Δημήτρης Αραβανής"


9 Μαίου - Ώρα 19:45

Άρθρο για τον χθεσινό αγώνα που δημοσιεύθηκε στο tvserres.tv:



"Τον 2ο Αγώνα του Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών φιλοξένησε το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Την διοργάνωση ανέλαβαν ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Μοτοσυκλέτας και η Λέσχη Αυτοκινήτου-Μοτοσυκλέτας Σερρών . Μετά το πέρας του αγώνα όλοι οι συμμετέχοντες δηλώσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την προετοιμασία και την όλη διοργάνωση. Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι οδηγοί μοτοσυκλέτας απ’ όλη τη χώρα ήταν μεγάλο και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις εβδομήντα . Οι αγωνιζόμενοι «έτρεξαν» ανά κατηγορία , σύμφωνα με τις διατάξεις του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα, του Αγωνιστικού Κανονισμού Ταχύτητας και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα."

9 Μαίου - Ώρα 21:05

Πριν από λίγο ανάρτησε την άποψή του ως αγωνιζόμενος ο Μενέλαος Αντωνάς στο forum moto.gr:

Αριστερά: Γιάννης Μπούρος - Δεξιά: Μενέλαος
"Και δυο λόγια για τις υπόλοιπες κατηγορίες από τη δική μου γωνιά. Στην extreme το παιχνίδι ήταν για δυο: Κοντομάρο – Πολίτη, αλλά δεν έγινε κάτι τελικά. Λίγες συμμετοχές, υψηλό κόστος...
Στη super sport είχαμε έναν πολύ ορεξάτο Περιστερά να κάνει ταχύτερο γύρο στα δοκιμαστικά, να ξεκινά πολύ δυνατά, αλλά να κάνει ένα λάθος... να ξαναφτάνει τους πρώτους και να κάνει ταχύτερο γύρο αγώνα! Έναν -όπως πάντα σταθερό και σίγουρο- Παπαγεωργίου, αλλά και έναν φανταστικό Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο να τερματίζει πρώτος, παρά την απειρία των 19 χρόνων του (άπειρος για την κατηγορία αυτή - όχι γενικά). Πολύ καλός και ο Καρακατσάνης, που μονομάχησε για βάθρο, αλλά και ο Σωτήρης Μπεγνής πιο πίσω, που ήταν πέρσι στους νέους.
Στη Racing εμφανώς σε άλλο επίπεδο ο Γ. Κίτσος και έπειτα οι υπόλοιποι με τον Πατεράκη να βγαίνει τρίτος στην πρώτη συμμετοχή με δίχρονο.
Πολύ λίγοι ως μηδενικοί θεατές και απορία μου δημιουργεί το γεγονός πως δεν υπήρχε ούτε μια αφίσα στην πόλη των Σερρών ( δε συζητώ για Θεσσαλονίκη), αλλά και απογοήτευση."


Συνεχίζουμε να αλιεύουμε δημοσιεύματα για τον αγώνα. Μείνετε συντονισμένοι...

Προσοχή!!

Recent Post

Κατάλογος Θεμάτων